Kek pişirme ipuçları

Kek pişirme için ipuçları ve kek pişirmede lezzet sırları yazımızda!

Kek pişirme için öneriler ve kek pişirme ipuçlarını sitemizden inceleyin. Kek pişirirken keke lezzet katacak faktörler yazımızda paylaşıldı.

Kek yapımı için pek çok önerileri sitemiz bünyesinde paylaşıyoruz. Kek yapılışı için paylaştığımız ipuçları için ayrıca ekli sayfayı incelemenizi öneririz. Şimdi kısaca kek pişirme için ipuçlarını sunalım.

Öncelikle kek kalıba dökülünce hemen fırına vermek gerekir. Tabii önceden de fırını ısıtmak gerektiğini hatırlatalım. Keki pişirirken ilk yarım saat fırın kapağını kesinlikle açmamak gerekir. zira içerideki sıcak havayı boşaltırsınız!. Son 6-7 dakika yüksek ısıda pişirip sonra 10 dereceye kadar ısıyı düşürün. Böylece kekin içi daha güzel pişer.

Keki pişirirken fırının alt kısmında pişirin. böylece üst yüzey hemen yanmaz, içi daha güzel pişer. Daha sonra üst kısma alabilirsiniz. Fakat dediğimiz gibi ilk yarım saat, minimum 20 dakika fırın kapağını açmayın diye tekrar uyaralım 😉 Kekin üzeri erkenden kararmaya başlarsa yanmaması için üzerine folyo örtebilirsiniz. Pişip pişmediğini kontrol içinde kürdan batırın. Yapışmadan, kuru halde çıkan kürdan size kekin piştiğini ispatlar.

Kek piştiği zaman fırından hemen çıkarmamak gerekir. Fırın kapağını açıp biraz bekletin. Zira fırın sıcaklığında dışarıdaki soğuklukla hemen temas eden kek büyük ihtimal söner.  Fırından çıkarttıktan sonra düz bir zemine de koymayın. Izgara benzeri bir aparatın üzerine koyarsanız beklerken kekin içi hamur haline gelmez.

Kalıbı ters çevirip koyarken kalıbın üstüne ıslak bez serilirse, bekledikten sonra kek kalıptan daha kolay çıkar. Sıcakken çıkarmaya kalkmayın. Zira dağılır. Ama soğuyunca ama ılıkken çıkarırsanız kekin görünümü bozulmaz.

Kek pişirme ipuçları için şimdilik aklımıza gelenler bunlar. İleride unuttuklarımızı da ekleriz. Ayrıca; Kek hazırlığı ve malzeme seçimi için ipuçları da ekli sayfada paylaşıldı! İncelemenizi öneririz diye ekleyelim. Tabii önemli detaylarda kek yapımı için fırın seçimi ve kek kalıbı seçimi ipuçları paylaştığımız sayfada da mevcut. Onları da incelemenizi tavsiye ederiz.

Kek tarifleri siteleri içinde en sevilen site olmak için yayına başladık demiştik. https://kektarif.wordpress.com/ sayfalarımızdan kek yapılışı için öneriler ve kolay kek tarifleri de paylaşmaya başlıyoruz. sizde bir kek sever iseniz, bizi takipte kalmanızı öneririz. 😉 Ziyaretiniz için de gönülden teşekkür ederiz (:

Yorum bırakın